VOIP IS HET NIEUWE BELLEN
Wat is VoIP bellen eigenlijk? VoIP staat voor Voice Over Internet Protocol, oftewel spraak over het internet. Maar IP-telefonie kan ook (alleen) over uw bedrijfsnetwerk. VoIP wordt ook wel internettelefonie, bellen via internet of internetbellen genoemd; een telefoongesprek via internet. Menig ondernemer is al overgestapt op VoIP vanwege de schaalbaarheid, flexibiliteit en kostenbesparing.

Zakelijk VoIP
Bij Voice over IP of VoIP wordt het internet gebruikt om spraak te transporteren op basis van het TCP/IP-protocol, de standaard van alle internettoepassingen. In de praktijk wil dit zeggen dat telefonie mogelijk is over datanetwerken en zo ontstaat de mogelijkheid om spraak en data samen te voegen. Hierdoor is nog slechts één infrastructuur nodig en biedt dit nieuwe mogelijkheden.

Kwaliteit
De kwaliteit van VoIP is beter dan bij traditionele analoge telefonie, het is immers digitaal. De eerste gebruikers vonden de kwaliteit zelfs “te goed” omdat de lijn, door het gebrek aan ruis, ‘dood’ leek. Dit wordt opgelost middels ‘Comfort Noise’, een systeem dat een lichte ruis aan het signaal toevoegt.